Zeleninové karí s divokou rýží
50 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 50gramůRýže indiánská
- 1lžičkaSůl
- 1kusKedlubna
- 250gramůBrokolice
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř cayenský
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceDýňová semínka
- 2lžíceKari koření
- 4kusyMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
- 1kusKvěták
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
20 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
13 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a necháme okapat.
- 2Oloupanou mrkev a kedlubnu nakrájíme na nudličky, očištěný květák a brokolici rozebereme na růžičky.
- 3Zeleninu vaříme v osolené vodě - mrkev asi 10 minut, květák 8 minut, kedlubnu a brokolici 6 minut. Scedíme a vývar zachytíme.
- 4Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na plátky a opečeme na másle. Poprášíme kari kořením a krátce osmahneme. Přilijeme 200 ml vývaru a několik minut povaříme. Osolíme, okořeníme cayenským pepřem a ochutíme citronovou šťávou. Vmícháme zeleninu, vařenou divokou rýži a dýňová semínka.
- 5Pokrm upravíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.