Zeleninové karí s divokou rýží

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
20 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
13 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Oloupanou mrkev a kedlubnu nakrájíme na nudličky, očištěný květák a brokolici rozebereme na růžičky.
  • 3
    Zeleninu vaříme v osolené vodě - mrkev asi 10 minut, květák 8 minut, kedlubnu a brokolici 6 minut. Scedíme a vývar zachytíme.
  • 4
    Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na plátky a opečeme na másle. Poprášíme kari kořením a krátce osmahneme. Přilijeme 200 ml vývaru a několik minut povaříme. Osolíme, okořeníme cayenským pepřem a ochutíme citronovou šťávou. Vmícháme zeleninu, vařenou divokou rýži a dýňová semínka.
  • 5
    Pokrm upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.