Zeleninové smaženky
50 min.

Ingredience
- 160gramůVejce slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCibule
- 200gramůKapusta hlávková
- 200gramůKvěták
- 200gramůFazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 70gramůSýr Eidam cihla 40%
- 10gramůPetržel - nať
- 20gramůSůl
- 250gramůMrkev kořen
- 300mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
38 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
717 mg
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli drobně nakrájíme a zpěníme ji na másle. Přidáme drobně nakrájenou, očištěnou zeleninu a dusíme doměkka.
- 2Měkkou zeleninu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a krátce osmahneme. Necháme vychladnout a potom do hmoty přidáme strouhaný sýr, nakrájenou petrželovou nať, sůl, žloutky a tuhý sníh z bílků. Dobře vše promícháme.
- 3Ze směsi tvarujeme oválné smaženky a v horkém oleji je po obou stranách usmažíme do zlatavé barvy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.