Zeleninové taštičky samosa
70 min.

Ingredience
- Těsto
- 1hrnekMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25hrnekMléko odtučněné
- 0,5hrnekTuk
- 1kusVejce slepičí
- 1kusBrambory vařené
- 1lžičkaOlej kukuřičný
- 2lžičkyLimetková šťáva
- 1lžíceVoda pitná
- 1kusŠalotka
- 3lžíceHrášek
- 1kusChilli paprička
- 1kusMrkev kořen
- 0,33kusKvěták
- 0,5lžičkaKoriandr mletý
- 0,5lžičkaKmín římský
- 0,5lžičkaKurkuma
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
704 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
53 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Bramboru, mrkev a květák vaříme ve vodě 10 minut, vodu slijeme, zeleninu necháme mírně vychladnout a potom nakrájíme nadrobno. Olej, limetkovou šťávu, vodu, šalotku, hrášek, chilli papričku a koření dáme do kastrolu a zvolna vaříme 3 minuty. Přimícháme bramboru, mrkev a květák, necháme vychladnout.
- 2Do mísy prosijeme mouku, přidáme tuk a prsty zapracujeme do mouky. Když těsto připomíná hrubou strouhanku, přilijeme mléko a vypracujeme tuhé těsto. Vyndáme na pomoučený vál a pořádně prohněteme. Těsto rozdělíme na 4 díly a z každého dílu vyválíme placku o průměru 20 cm, poté ji rozkrojíme na polovinu.
- 3Plech na pečení vytřeme kukuřičným olejem. Zeleninovou náplň rozdělíme na půlkruhy z těsta. Okraje potřeme vodou, těsto přehneme přes náplň a okraje přitiskneme k sobě. Taštičky potřeme rozšlehaným vajíčkem a rozložíme na plech. Pečeme v předehřáté troubě 25 minut. Podáváme horké nebo studené s mangovým čatní.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.