Zeleninové taštičky samosa

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
704 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
53 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Bramboru, mrkev a květák vaříme ve vodě 10 minut, vodu slijeme, zeleninu necháme mírně vychladnout a potom nakrájíme nadrobno. Olej, limetkovou šťávu, vodu, šalotku, hrášek, chilli papričku a koření dáme do kastrolu a zvolna vaříme 3 minuty. Přimícháme bramboru, mrkev a květák, necháme vychladnout.
  • 2
    Do mísy prosijeme mouku, přidáme tuk a prsty zapracujeme do mouky. Když těsto připomíná hrubou strouhanku, přilijeme mléko a vypracujeme tuhé těsto. Vyndáme na pomoučený vál a pořádně prohněteme. Těsto rozdělíme na 4 díly a z každého dílu vyválíme placku o průměru 20 cm, poté ji rozkrojíme na polovinu.
  • 3
    Plech na pečení vytřeme kukuřičným olejem. Zeleninovou náplň rozdělíme na půlkruhy z těsta. Okraje potřeme vodou, těsto přehneme přes náplň a okraje přitiskneme k sobě. Taštičky potřeme rozšlehaným vajíčkem a rozložíme na plech. Pečeme v předehřáté troubě 25 minut. Podáváme horké nebo studené s mangovým čatní.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.