Zeleninový džuveč
100 min.

Ingredience
- 100gramůCibule
- 500gramůPaprika zelená
- 500gramůBrambory
- 300gramůFazolové lusky zelené
- 500gramůRajčata
- 2kusyFeferony
- 1decilitrOlej olivový
- 3lžícePetržel - nať
- 2lžícePaprika mletá sladká
- 1lžíceSůl
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
21 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostky.
- 2Omyté papriky zbavíme jadřinců a nakrájíme na proužky.
- 3Feferonky, rajčata a zelené fazolky omyjeme a vše pokrájíme na kostky.
- 4Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme v pekáči na olivovém oleji.
- 5Přidáme k ní všechnu pokrájenou zeleninu, posypeme solí, mletou paprikou a posypeme nasekanou zelenou petrželku.
- 6Přilijeme trochu vody, vše promícháme a dáme do horké trouby zapéct.
- 7Pečeme při 190°C.
- 8Pečeme do doby, až zelenina změkne a voda se vyvaří.
- 9Zelenina by měla zůstat šťavnatá.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.