Zeleninový hrnec
60 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory
 - 600gramůMrkev
 - 400gramůCibule
 - 150gramůSlanina vepřová
 - 1lžičkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1lžičkaMajoránka
 - 500mililitrůVývar zeleninový
 - 1lžíceVepřové sádlo škvařené
 
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
16 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na kostičky a rozpustíme na pánvi. Přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli a osmahneme ji.
 - 2Oloupané brambory a mrkev nakrájíme na plátky.
 - 3Do sádlem vymazané remosky rozložíme vrstvu brambor a mrkve, osolíme, posypeme kořením a poklademe částí cibule. Vrstvy opakujeme.
 - 4Nakonec vše zalijeme vývarem a pokrm v remosce dusíme doměkka.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.