Zeleninový nákyp s brambory a sýrem
65 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory
- 3kusyMrkev kořen
- 1kusCuketa
- 1kusLilek
- 200gramůRajčata
- 200gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůSýr Niva (Rokfór)
- 60gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaBazalka
- 0,5lžičkaTymián čerstvý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
24 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, nakrájíme na stejně tenké plátky, naskládáme na dno máslem vymazané zapékací formy.
- 2Omytou a oloupanou mrkev, cuketu, lilek a rajčata pokrájíme na tenké plátky. Do pánve s rozpáleným máslem vložíme nejdříve mrkev, potom celer, kedlubnu a nakonec cuketu. Osmahneme do poloměkka, přidáme scezený hrášek, nakonec na tenké plátky rozkrájená rajčata. Připravenou zeleninu dáme do formy na povrch brambor.
- 3Smetanu smícháme s bazalkou, tymiánem, solí, pepřem, drobně nasekanou petrželovou natí a přelijeme povrch nákypu. Nakonec hustě posypeme nastrouhaným sýrem Niva.
- 4Vložíme do předehřáté trouby a při 200 stupňové teplotě pečeme 40 - 45 minut.
- 5Po vytažení z trouby, necháme 5 minut odpočinou. Krájíme na úhledné porce, které pokládáme na jednotlivé teplé talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.