Zeleninový nákyp s brambory a sýrem
65 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory
 - 3kusyMrkev kořen
 - 1kusCuketa
 - 1kusLilek
 - 200gramůRajčata
 - 200gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
 - 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 200gramůSýr Niva (Rokfór)
 - 60gramůMáslo čerstvé
 - 0,5lžičkaBazalka
 - 0,5lžičkaTymián čerstvý
 - 0,5lžičkaSůl
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
24 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, nakrájíme na stejně tenké plátky, naskládáme na dno máslem vymazané zapékací formy.
 - 2Omytou a oloupanou mrkev, cuketu, lilek a rajčata pokrájíme na tenké plátky. Do pánve s rozpáleným máslem vložíme nejdříve mrkev, potom celer, kedlubnu a nakonec cuketu. Osmahneme do poloměkka, přidáme scezený hrášek, nakonec na tenké plátky rozkrájená rajčata. Připravenou zeleninu dáme do formy na povrch brambor.
 - 3Smetanu smícháme s bazalkou, tymiánem, solí, pepřem, drobně nasekanou petrželovou natí a přelijeme povrch nákypu. Nakonec hustě posypeme nastrouhaným sýrem Niva.
 - 4Vložíme do předehřáté trouby a při 200 stupňové teplotě pečeme 40 - 45 minut.
 - 5Po vytažení z trouby, necháme 5 minut odpočinou. Krájíme na úhledné porce, které pokládáme na jednotlivé teplé talíře.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.