Zeleninový nákyp se sýrem
65 min.
Ingredience
- 650gramůZeleninová směs francouzská - mražená
- 3kusyVejce slepičí
- 60gramůSmetana 12% (konzumní)
- 25gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 60gramůSýr Ementál (Primátor)
- 5gramůSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 160gramůOkurky nakládané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
12 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
712 mg
Cukr
780 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy nalijeme smetanu, přidáme vejce a vyšleháme. Přilijeme mléko, přisypeme mouku, přidáme špetku muškátu, sůl, pepř, strouhaný sýr a vymícháme do hladka. Do pekáčku nasypeme částečně rozmraženou zeleninu, zalijeme hladkým těstem, pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 50 minut.
- 2Upečený nákyp naporcujeme, rozdělíme na talíře, doplníme kyselou okurkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.