Zeleninový rendlík se slaninou
75 min.

Ingredience
- 750gramůBrambory
- 300gramůMrkev kořen
- 300gramůPórek
- 3špetkySůl
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůCibule
- 125gramůAnglická slanina
- 2špetkyPepř černý mletý
- 150gramůSýr Eidam cihla 30%
- 1špetkaPažitka
- 2lžíceTuk rostlinný
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
35 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme brambory ve slupce (25 minut). Mrkev a pórky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky, respektive na kroužky. Mrkve a pórky blanšírujeme ve vroucí vodě a poté zchladíme. Žampióny očistíme a rozkrájíme na půlky nebo čtvrtky. Oloupeme cibuli a rozkrojíme na osminky. Brambory oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky. Slaninu nakrájíme na tenké proužky. Ve velké pánvi rozpálíme máslo, na něm opečeme slaninu, vyndáme ji z pánve a odložíme stranou. Na tuku postupně opečeme brambory a zeleninu. Všechny přísady dáme na velkou pánev a okořeníme solí a pepřem. Posypeme sýrem nakrájeným na kostičky, pánev zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě necháme sýr roztavit. Rendlík podáváme sypaný ruličkami pažitky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.