Zelený chřest se slaninou
35 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
 - 1lžičkaCukr krupice
 - 1lžíceMáslo čerstvé
 - 1kusPetržel - nať
 - 2lžíceMed akátový
 - 3lžíceOlej olivový
 - 1lžíceBalsamico ocet
 - 2kilogramyChřest zelený
 - 200gramůAnglická slanina
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
288 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
22 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
7 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Zelený chřest očistíme a spodní třetinu oloupeme. V hrnci přivedeme k varu vodu, přidáme sůl, cukr, máslo a chřest v ní vaříme 15 minut.
 - 2Vyjmeme z hrnce a necháme okapat. Po dvou stoncích chřestu zabalíme do plátku slaniny. Rolky pokládáme na velkou mísu.
 - 3Opláchneme petrželku, dáme do mixéru, přidáme akátový med, olivový olej a balsamikový ocet. Vše rozmixujeme a omáčku podáváme k chřestovým závitkům.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.