Zelí zapečené s bůčkem a rajčaty

60 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
25 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze zelí odstraníme zvadlé a poškozené listy, vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na tenké nudličky. Uzený bůček nakrájíme na tenké plátky. Papriky zbavíme semen a papriky nakrájíme na silnější proužky, rajčata nakrájíme na plátky. Česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme nadrobno. Zapékací mísu vytřeme sádlem.
  • 2
    V míse promícháme zelí s česnekem, cibulí, solí, kmínem a pepřem. Částí zelné směsi pokryjeme dno mísy, poklademe polovinou plátků bůčku, plátky rajčat a paprikami. Směs překryjeme zbylou zelnou směsí, na kterou položíme zbývající plátky bůčku. Směs zalijeme vodou a v předehřáté troubě pečeme zhruba 40 minut. Můžeme podávat v míse, v které jsme zelí pekli.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.