Zelí zapečené s bůčkem a rajčaty
60 min.
Ingredience
- 700gramůZelí hlávkové bílé
- 2kusyCibule
- 3kusyPaprika zelená
- 4kusyRajčata
- 300gramůVepřový bok uzený
- 3stroužkyČesnek
- 2špetkyKmín mletý
- 50gramůSádlo vepřové škvařené
- 150mililitrůVoda pitná
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
25 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Ze zelí odstraníme zvadlé a poškozené listy, vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na tenké nudličky. Uzený bůček nakrájíme na tenké plátky. Papriky zbavíme semen a papriky nakrájíme na silnější proužky, rajčata nakrájíme na plátky. Česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme nadrobno. Zapékací mísu vytřeme sádlem.
- 2V míse promícháme zelí s česnekem, cibulí, solí, kmínem a pepřem. Částí zelné směsi pokryjeme dno mísy, poklademe polovinou plátků bůčku, plátky rajčat a paprikami. Směs překryjeme zbylou zelnou směsí, na kterou položíme zbývající plátky bůčku. Směs zalijeme vodou a v předehřáté troubě pečeme zhruba 40 minut. Můžeme podávat v míse, v které jsme zelí pekli.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.