Zelné závitky dušené na smetaně II
65 min.
Ingredience
- Náplň
- 300gramůMaso mleté - mix
 - 50gramůRýže dušená
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 50gramůCibule
 - 1kusVejce slepičí
 - 1hrstLibeček
 - 1stroužekČesnek
 - 30gramůTuk
 
 - 1špetkaSůl
 - 200gramůZelí kysané
 - 1lžičkaPaprika mletá sladká
 - 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
 - 1kusZelí hlávkové bílé
 - 1hrstLibeček
 - 1lžíceProtlak rajčatový
 - 30gramůTuk
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
27 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
9 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme náplň: mleté maso osolíme, opepříme, přidáme nakrájený česnek a cibuli usmaženou na tuku, dušenou rýži i nasekaný libeček. Promícháme a spojíme vejcem.
 - 2Z hlávky zelí vyřízneme košťál, jednotlivé listy spaříme v osolené vodě, a poté naplníme připravenou směsí. Svineme a závitky těsně vedle sebe urovnáme do vymaštěné zapékací misky.
 - 3Pokryjeme kysaným zelím, přidáme papriku, rajčatový protlak, podlijeme smetanou a dusíme doměkka. Zdobíme nasekaným libečkem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.