Zelné závitky s balkánským sýrem
75 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 4lžíceOlej stolní
- 500gramůVepřové maso mleté
- 100gramůRýže loupaná
- 100gramůSýr balkánský
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůSýr Eidam cihla 30%
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 500mililitrůMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
874 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
53 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
14 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Na jednotlivé listy rozdělíme zelí, které ponoříme na dvě minuty do osolené vařící vody, vyndáme a necháme okapat.
- 2Uvaříme rýži ve dvojnásobném množství osolené vody doměkka. Nastrouháme sýry.
- 3Připravíme omáčku ze světlé jíšky z másla a mouky, do které přidáme mléko, rozmícháme a 10 minut povaříme.
- 4Nakrájíme oloupanou cibuli a na dvou lžících oleje osmahneme. Přidáme mleté maso a osmažíme za občasného míchání.
- 5Do masa zamícháme vařenou rýži, strouhaný tvrdý sýr, vejce, sůl a pepř.
- 6Náplň rozložíme na listy, listy svineme a zavážeme nití. Rozehřejeme ve větší pánvi dvě lžíce oleje, vložíme závitky a za občasného podlití vodou zakryté podusíme 40 minut na mírném ohni.
- 7Sundáme nitě a naskládáme do vymazaného pekáče, posypeme balkánským sýrem, zalijeme připravenou omáčkou a v horké troubě 20 minut zapékáme dozlatova.
- 8Podáváme s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.