Zelné závitky s paprikovou omáčkou

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
625 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
24 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
15 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zelné listy přelijeme vroucí osolenou vodou a blanšírujeme 5 minut. Krajíčky chleba pokapeme smetanou, omyté maso nakrájíme na kousky a oloupanou cibuli na jemno nasekáme.
  • 2
    Maso s cibulí i chlebem rozmixujeme, do hmoty přidáme vejce, roztlučený jalovec a lžičku tymiánu. Osolíme, opepříme a dobře promícháme.
  • 3
    Na každý zelný list dáme kousek nádivky, zavineme a spíchneme párátkem.
  • 4
    Rozpustíme máslo a závitky na něm osmahneme. Očištěné papriky pokrájíme na kostičky, přisypeme k závitkům, přidáme tymián, přelijeme vývarem a vaříme 30 minut. Nakonec omáčku zahustíme jíškou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.