Zelné závitky s vepřovým masem

100 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
37 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zelné listy spaříme částí vody a necháme okapat. Vepřové maso nakrájíme na kostky, slaninu na tenké plátky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.
  • 2
    Vepřové kostky promícháme s česnekem, osolíme, opepříme a rozdělíme na zelné listy. Zakryjeme plátkem slaniny, posypeme cibulí, zabalíme do závitků, opatrně ovážeme provázkem.
  • 3
    V pekáčku rozehřejeme sádlo, vyskládáme do něj závitky, podlijeme zbylou vodou, pekáček zakryjeme a pečeme 40 minut. Poté pekáček odkryjeme a za občasného podlévání pečeme ještě 20 minut.
  • 4
    Závitky rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme výpekem z pekáčku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.