Zelný salát pikantní
20 min.
Ingredience
- 40gramůSůl
- 100gramůCukr krupice
- 100gramůPaprika sterilovaná
- 150mililitrůOcet kvasný lihový
- 100mililitrůOlej stolní
- 2000gramůZelí hlávkové bílé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
184 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Hlávky zelí očistíme, rozkrojíme, zbavíme košťálu a nakrájíme je na čtverečky. Krátce je spaříme vařící vodou a necháme okapat.
- 2Potom zelí osolíme a necháme prochladnout. Přidáme ocet, olej, cukr a na malé kousky nakrájenou papriku. Vše promícháme a necháme odležet v chladu.
- 3Zelný salát podáváme vychlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.