Zelný salát s červenou řepou a majonézou
30 min.
Ingredience
- 600gramůZelí hlávkové bílé
- 1lžičkaSůl
- 70mililitrůOlej olivový
- 1decilitrPomerančová šťáva
- 200gramůČervená řepa
- 300gramůJogurt bílý
- 1lžíceHořčice
- 2špetkyPepř černý mletý
- 20gramůPetržel - nať
- 100gramůOlivy zelené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
16 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Zeli očistíme, nakrouháme a dáme do misky. Posypeme solí, pokapeme olejem a pomerančovou šťávou. Nakládanou červenou řepu scedíme, nakrájíme na malé kousky, vložíme do misky k zelí, přimícháme nahrubo nasekané ořechy.
- 2Jogurt smícháme s hořčici, pepřem, zalijeme připravené suroviny v misce. Vše promícháme, misku se salátem dáme do lednice na 30 minut odležet.
- 3Salát porcujeme podle porci na jednotlivé talíře. Porce posypeme nasekanou petrželovou natí, vypeckovanými olivami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.