Zelný salát s koprem
20 min.
Ingredience
- 150mililitrůOcet kvasný lihový
- 100mililitrůOlej stolní
- 2000gramůZelí hlávkové bílé
- 40gramůSůl
- 100gramůKopr sterilovaný
- 50gramůCukr krupice
- 150gramůCibule
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
171 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Hlávky zelí očistíme, rozkrojíme a zbavíme košťálu. Zelí nakrájíme na jemné nudličky, propláchneme vodou a necháme okapat.
- 2Potom zelí prosolíme, promícháme a necháme proležet. Přidáme jemně nasekaný kopr s nálevem, oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, ocet, olej, cukr a vše promícháme. Znovu necháme krátce odležet.
- 3Zelný salát s koprem podáváme vychlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 28. 8. 2015
Zelný salát s koprem
Dělávám různé zelné saláty a taky s koprem. Většinou nedávám olej a zelí nikdy neproplachuju. S cibulí je salát pikantnější a bez cibule jemnější. Podávám k masitým jídlům.