Žemle s kuřecím hřebínkem
25 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej slunečnicový
 - 1kusŠalotka
 - 1lžičkaKari pasta
 - 1lžíceProtlak rajčatový
 - 115gramůMajonéza
 - 50gramůKompot meruňkový
 - 350gramůKuřecí maso vařené
 - 8kusůŽemle tuková
 - 1lžícePetržel - nať
 - 50gramůMáslo čerstvé
 - 0,25lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
28 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
386 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V pánvi na rozehřátém oleji osmažíme nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme kari pastu, rajčatový protlak a worcester. Vše promícháme, odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
 - 2Cibulovou směs, majonézu a okapané meruňky rozšleháme na hladký krém. Do krému vmícháme na nudličky nakrájené vařené nebo pečené kuřecí maso. Náplň necháme přikrytou v chladničce až do použití.
 - 3Žemle na vrchní straně podélně nakrojíme, rozevřeme a v zářezech potřeme máslem. Naplníme připravenou náplní tak, aby vytvořila hřebínek. Ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.