Žemlové knedlíky
40 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
- 5kusůŽemle tuková
- 0,25litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
5 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
600 mg
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Zatvrdlé žemle nakrájíme na kostičky a necháme je trochu oschnout. Asi 1 hodinu před vařením je polijeme mlékem s rozkvedlanými vejci a solí a lehce zamícháme. Nakonec přidáme hrubou mouku.
- 2Z těsta tvoříme kulaté knedlíky, zaváříme je do osolené vody a vaříme asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.