Žemlovka s brusinkami a likérem

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
26 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
33 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dno pekáče vymažeme meruňkovým džemem, stěny máslem. Na dno rozložíme plátky touastového chleba tak, aby se překrývaly a zasypeme sušenými brusinkami.
  • 2
    V míse ušleháme vejce, cukr a žloutky do pěny, vmícháme smetanu a vaječný likér. Smetanovým krémem přelijeme toasty a brusinky a chvíli necháme nasáknout. Pekáč vložíme do většího pekáče s vodou, povrch posypeme třtinovým cukrem a žemlovku pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova 50 minut.
  • 3
    Zbytek meruňkového džemu rozmícháme se lžící teplé vody a ještě horkou žemlovku jím potřeme. Necháme asi 15 minut vychladnout, aby krém ztuhl, podáváme mírně teplé, s kopečkem šlehačky na každé porci.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.