Žemlovka s jablky
65 min.
Ingredience
- 300mililitrůVoda pitná
 - 20gramůCukr moučkový
 - 40gramůMáslo čerstvé
 - 10mililitrůCitronová šťáva
 - 60gramůMarmeláda meruňková
 - 200gramůChléb pšeničný (bílý)
 - 50gramůSmetana 33% (šlehačka)
 - 800gramůJablka
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců, bílý chléb nakrájíme na krajíčky.
 - 2Jablka pokrájíme nahrubo, vložíme do hrnce, zalijeme trochou vody, přidáme cukr, lžíci másla, přilijeme citronovou šťávu a 10 minut povaříme. Jablka rozmačkáme šťouchadlem a přimícháme meruňkovou marmeládu.
 - 3Formu na pečení vymažeme máslem, zevnitř obložíme krajíčky chleba a naplníme jablečnou směsí. Zakryjeme zbylými plátky chleba, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 35 minut při střední teplotě.
 - 4Upečenou žemlovku naporcujeme a ozdobíme šlehačkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.