Žemlovka s revení
60 min.

Ingredience
- 7kusůRohlíky bílé
- 500mililitrůMléko polotučné
- 80gramůMáslo čerstvé
- 5lžicCukr krupice
- 2lžíceOřechy vlašské
- 2kusyVejce slepičí
- 500gramůReveň (Rebarbora)
- 30gramůRozinky tmavé
- 1kusCukr skořicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
675 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
31 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
6 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou reveň nakrájíme na menší kousky a orestujeme na části másla s cukrem.
- 2Rohlíky nakrájíme na kolečka, krátce namočíme do mléka s rozšlehanými žloutky a urovnáme do máslem vymazaného pekáčku. Na vrstvu rohlíků položíme část reveně, posypeme omytými rozinkami, mletými ořechy a skořicovým cukrem. Vrstvy opakujeme.
- 3Žemlovku zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
- 4Chvíli před koncem pečení rozetřeme na povrch pevný sníh ušlehaný z bílků a dopečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.