Žemlovka s revení

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
675 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
31 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
6 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou a omytou reveň nakrájíme na menší kousky a orestujeme na části másla s cukrem.
  • 2
    Rohlíky nakrájíme na kolečka, krátce namočíme do mléka s rozšlehanými žloutky a urovnáme do máslem vymazaného pekáčku. Na vrstvu rohlíků položíme část reveně, posypeme omytými rozinkami, mletými ořechy a skořicovým cukrem. Vrstvy opakujeme.
  • 3
    Žemlovku zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
  • 4
    Chvíli před koncem pečení rozetřeme na povrch pevný sníh ušlehaný z bílků a dopečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.