Ženevské frikasé

45 min.
Švýcarsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
41 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na třetině rozpáleného másla zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme kuřecí stehna, polovinu prolisovaného česneku a nasekanou bazalku. Zprudka opečeme ze všech stran, zalijeme vínem a necháme dusit na mírném ohni. Zatím oloupeme brambory, nakrájíme na kostky a necháme uvařit do poloměkka v osolené vodě s rozmarýnem. Na další třetině másla osmažíme nakrájené hříbky a zbytek česneku, ochutíme nasekanou petrželkou a osolíme. Plátky zbylého másla vyložíme dno pekáče, poklademe kuřecím masem a houbovou směsí a navrch rozložíme brambory. Posolíme, bohatě přelijeme výpekem z kuřete a pečeme ve středně vyhřáté troubě 15 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.