Ženevské frikasé
45 min.
Ingredience
- 1kilogramKuřecí stehna
- 200gramůCibule
- 600gramůBrambory
- 150gramůHříbky čerstvé
- 10gramůBazalka
- 10gramůRozmarýn čerstvý
- 20gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 4stroužkyČesnek
- 2decilitryVíno bílé
- 30gramůPetržel - nať
- 150gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
41 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na třetině rozpáleného másla zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme kuřecí stehna, polovinu prolisovaného česneku a nasekanou bazalku. Zprudka opečeme ze všech stran, zalijeme vínem a necháme dusit na mírném ohni. Zatím oloupeme brambory, nakrájíme na kostky a necháme uvařit do poloměkka v osolené vodě s rozmarýnem. Na další třetině másla osmažíme nakrájené hříbky a zbytek česneku, ochutíme nasekanou petrželkou a osolíme. Plátky zbylého másla vyložíme dno pekáče, poklademe kuřecím masem a houbovou směsí a navrch rozložíme brambory. Posolíme, bohatě přelijeme výpekem z kuřete a pečeme ve středně vyhřáté troubě 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.