Zimní zeleninová hustá polévka

40 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
100 kcal
Bílkoviny
4 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané, omyté, na kostičky nakrájené brambory, omyté, oškrábané a na kolečka nakrájené mrkve, omytý a na kolečka nakrájený pórek, dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme asi 20 minut doměkka.
  • 2
    Část uvařené polévky dáme do mixéru a rozmixujeme. Do hotového pyré přišleháme tolik vývaru, aby měla polévka dostatečnou hustotu.
  • 3
    Pozor, abychom polévku nepřešlehali, protože bramborový škrob by ji mohl změnit v lepkavou kaši.
  • 4
    Dochutíme a polévku podáváme horkou s jemně nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 7. 4. 2016
Zimní zeleninová hustá polévka
Pomocí vývaru si polévku naředíme do požadované konzistence a může být i trochu řidší, jak kdo má rád. Vývar není uvedený v surovinách. V postupu bod 2. se píše, že rozmixujeme jen část polévky, tak jsem druhou část nemixovala. Doporučuji použít tyčový mixér. Rychlá polévka z trochy zeleniny v základní chuti použitých surovin. Palec nahoru.🙂