Zkaramelizované šalotky s medem
30 min.

Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 2lžíceMed včelí
- 3lžíceHovězí vývar základní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 75gramůMáslo čerstvé
- 0,13litrOcet vinný
- 450gramůŠalotka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
16 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
40 mg
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Oloupané cibulky vložíme na 1 - 2 hodiny do vody s vinným octem, poté okapané cibulky osmahneme v pánvi na másle po všech stranách, přidáme med a necháme zkaramelizovat. Zalijeme vývarem, na mírném ohni vaříme, dokud cibulky nezměknou.
- 2Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.
- 3Podáváme jako přílohu k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.