Znojemské vepřové kotlety
70 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaKmín celý
 - 50gramůTuk
 - 1šálekVývar z hovězích kostí
 - 4kusyOkurky nakládané
 - 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
 - 0,5kusCibule
 - 0,5litrSmetana 12% (konzumní)
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
525 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
39 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté kotlety na okrajích nařízneme, lehce naklepeme, osolíme a posypeme kmínem. Jednu stranu pomoučíme, rychle opečeme, obrátíme a kotlety dopečeme.
 - 2Na zbylém tuku osmahneme jemně nakrájenou cibuli, zaprášíme trochou mouky a zalijeme vývarem (nebo vodou). Necháme přejít varem, přidáme nadrobno nakrájené okurky, vložíme opečené kotlety a zalijeme rozšlehanou kyselou smetanou. Zvolna dusíme pod pokličkou asi 45 minut.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.