Žralok s rajčatovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 300gramůRajčata
 - 600gramůŽraločí steak
 - 5gramůŠafrán
 - 30gramůOříšky piniové
 - 20gramůHrozinky
 - 30gramůFenykl čerstvý
 - 20mililitrůOlej olivový
 - 5gramůPepř černý mletý
 - 5gramůSůl
 - 1kusČesnek
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
17 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Hrozinky nechte 15 minut bobtnat ve vlažné vodě. V troubě mírně opražíme piniová semínka. Fenykl povaříme 1 minutu ve vařící vodě. Do pánve nalijeme olej, přidáme oloupaný stroužek česneku, spařená a oloupaná rajčata, šafrán, sůl a pepř a na mírném ohni rajčata dusíme za občasného zamíchání 10 minut.
 - 2Stroužek česneku vyhodíme, přidáme scezené a osušené rozinky, piniová semínka a nasekaný fenykl. Podusíme vše dalších 5 minut. Rybí maso osolíme a opepříme a povaříme v páře 10 minut. Jakmile je hotové, podáváme ho přelité rajčatovou omáčkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.