Zuppa di pesce
60 min.

Ingredience
- 60gramůCibule
- 150gramůOlihně
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80mililitrůOlej olivový
- 100gramůCeler řapíkatý
- 15gramůPetržel - nať
- 1špetkaPepř cayenský
- 125mililitrůVíno bílé
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1500mililitrůVývar rybí
- 300gramůTreska aljašská
- 4kusyCiabatta
- 60gramůFenykl čerstvý
- 250gramůHřebenatka
- 50gramůKrevety tygří - loupané
- 50gramůMrkev kořen
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
685 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
27 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na polovině rozpáleného oleje osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, celer, 2 stroužky česneku, mrkev, petrželku a necháme změknout. Osolíme, opepříme, přidáme cayenský pepř a fenykl a necháme smažit 3 minuty. Vše poté zalijeme vínem a vaříme do jeho úplného vyvaření. Pak přimícháme rajčata, rybí vývar a uvedeme k varu. Vaříme za mírnější teploty 20 minut.
- 2Naplocho rozloženou oliheň lehce nakrojíme na vrchní straně do tvaru křížků, maso neprokrajujeme! Poté pokrájíme příčně na jednotlivé menší kousky. Rybí maso taktéž pokrájíme a dáme vše vařit do připravené polévky cca na 1 minutu, pak přimícháme hřebenatky a krevety a necháme další 3 minuty povařit. Osolíme a opepříme dle chuti.
- 3Chleba osmažíme na zbylém oleji společně s česnekem. Přendáme jej do servírovacích misek, do každé jeden plátek, zalijeme polévkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.