Zvěřinový guláš v rajčatové omáčce
120 min.
Ingredience
- 500gramůKančí maso
 - 500gramůSrnčí maso
 - 500gramůCibule
 - 100gramůKečup ostrý
 - 800mililitrůRajčatová šťáva
 - 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 5stroužkůČesnek
 - 50gramůPaprika zelená
 - 8gramůSůl
 - 3gramyPepř černý mletý
 - 3gramyMajoránka
 - 60gramůCibule červená
 - 60gramůRajčata
 - 300gramůChléb konzumní
 - 2gramyKmín drcený
 - 150gramůSádlo škvařené
 - 10gramůGulášové koření
 - 80gramůProtlak rajčatový
 - 0,5litrVoda pitná
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
666 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
30 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Kančí a srnčí maso odblaníme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, menší zelenou papriku bez jadřince nakrájíme na nudličky, ostrý kečup rozmícháme v rajčatové šťávě, rajče nakrájíme na plátky, červenou cibuli na kolečka a rozebereme na kroužky.
 - 2V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme dorůžova, přidáme kostky masa, osolíme, opepříme, okmínujeme, krátce orestujeme a jakmile pustí šťávu, přidáme rajčatový protlak a podusíme. Až se tekutina vysmahne, posypeme moukou, promícháme, podlijeme rajčatovou šťávou s kečupem, ochutíme gulášovým kořením, česnekem, přidáme nudličky papriky a dusíme doměkka. Podléváme rajčatovou šťávou a vroucí vodou. Chvíli před koncem dušení vmícháme majoránku.
 - 3Hotový guláš rozdělíme na talíře, ozdobíme kroužky červené cibule, plátky rajčete a podáváme s měkkým křupavým chlebem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.