Karbanátky z mletého masa

Karbanátky se sýrem na grilu
V míse smícháme mleté maso, cibuli nakrájenou nadrobno,strouhanku, sůl, pepř, oregano, vejce, strouhaný sýr, pažitku. Všechno důkladně prohněteme do hladké hmoty, aby se suroviny propojily.
Ze směsi vytvarujeme 4 větší placky, které ogrilujeme na rozpáleném roštu. Před dopečením poklademe každý karbanátek plátkem sýru a necháme zapéct.

Grilované plněné karbanátky
Cibuli nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme a smícháme v misce s hořčicí.
Mleté maso vidličkou rozmícháme, přidáme cibuli, sůl, pepř, petrželku, strouhanku a mléko. Masovou směs rozdělíme na 6 dílů, vytvoříme koule, do každé uděláme navlhčeným prstem hluboký otvor, naplníme sýrem s hořčicí, otvor uzavřeme a zlehka utvoříme karbanátky.
Karbanátky klademe na olejem potřený rošt a z každé strany grilujeme zhruba 5 minut.

Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.
V míse smícháme mleté maso, cibuli nakrájenou nadrobno,strouhanku, sůl, pepř, oregano, vejce, strouhaný sýr, pažitku. Všechno důkladně prohněteme do hladké hmoty, aby se suroviny propojily.
Ze směsi vytvarujeme 4 větší placky, které ogrilujeme na rozpáleném roštu. Před dopečením poklademe každý karbanátek plátkem sýru a necháme zapéct.
Cibuli nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme a smícháme v misce s hořčicí.
Mleté maso vidličkou rozmícháme, přidáme cibuli, sůl, pepř, petrželku, strouhanku a mléko. Masovou směs rozdělíme na 6 dílů, vytvoříme koule, do každé uděláme navlhčeným prstem hluboký otvor, naplníme sýrem s hořčicí, otvor uzavřeme a zlehka utvoříme karbanátky.
Karbanátky klademe na olejem potřený rošt a z každé strany grilujeme zhruba 5 minut.
V míse smícháme mleté maso se slaninou nakrájenou na kostičky, nadrobno nakrájenou cibulí a jarní cibulkou, prolisovaným česnekem, na kostičky nakrájenou žemlí navlhčenou mlékem, 1 vejcem, mlékem a majoránkou. Vše promícháme a podle potřeby přisypeme strouhanku. Směs osolíme a opepříme.
Z masové hmoty tvarujeme karbanátky. Obalíme je v hladké mouce, vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance.
Karbanátky smažíme na pánvi na oleji a po usmažení je necháme okapat na papírové utěrce.
Podáváme s bramborovou kaší nebo s vařenými bramborami.
Libové maso umeleme spolu s rajčaty, které jsme sloupli a zbavili semínek. Mletou směs zahustíme hladkou moukou a strouhankou, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a sůl.
Karbanátky smažíme na rozpáleném oleji po obou stranách.
Mleté maso v míse smícháme se strouhaným sýrem, pepřem, solí a rozšlehaným vejcem.
Utvoříme karbanátky, obalíme ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji po obou stranách.
Podáváme horké.
V míse smícháme mleté maso, najemno nakrájenou cibuli, utřený česnek, pepř, sůl, papriku, majoránku, vejce, mléko, sýr a strouhanku.
Ze vzniklé hmoty tvoříme asi jeden centimetr široké placky.
Hotové karbanátky grilujeme na roštu.
Grilujeme za občasného otáčení 8 minut.
Nejdříve nadrobno nakrájíme sýr a slaninu. V míse smícháme mleté maso se strouhankou, vejcem, solí, pepřem a majoránkou. Když je směs téměř spojená, přidáme nakrájený sýr a slaninu.
Ze směsi tvoříme malé karbanátky, které klademe stranou na talíř.
V pánvi rozpálíme olej, na kterém na mírném ohni opečeme karbanátky, zhruba 2 - 2.5 minuty z každé strany.
Hotové karbanátky necháme oschnout na ubrousku a můžeme servírovat.
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme se solí.
Do mísy vsypeme na kostičky nakrájenou housku a zalijeme mlékem. Necháme mléko vsáknout. Poté přidáme maso, vejce, cibuli, česnek, kmín, pepř, majoránku a dobře promícháme do kompaktní hmoty.
Z hmoty tvoříme karbanátky a na rozpáleném oleji na mírném plameni smažíme z obou stran dozlatova.
V míse ušleháme vejce, přidáme mleté maso a cuketu nakrájenou na tenké proužky. Ze směsi vytvoříme karbanátky, osmažíme je na oleji a udržujeme teplé.
Mezitím smícháme sójovou omáčku, ocet, cukr, cibulku a chilli papričku nasekané najemno, semínka a olej.
Podáváme s vařenou rýží a s dipem ve vedlejší misce.
Mix mletého masa smícháme s nakrájeným rohlíkem namočeným v mléce.
Jednu cibuli si nadrobno nakrájíme a osmahneme ji na 20 g másla. Přidáme ji k mletému masu společně se solí, vejcem, pepřem a prohněteme do hmoty. Vypracujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova.
V kastrolu na zbylém másle osmažíme druhou cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme mouku, osmahneme a zředíme vodou. Přidáme nové koření, bobkový list, sůl, pepř a povaříme. Do hotové omáčky vložíme karbanátky a podáváme.
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.