Hřebenatka kuchyňská
Jedná se o velmi hodnotný druh hřebenatek, rozšířený ve východním Atlantiku. Čerstvé hřebenatky kuchyňské se vyvážejí především z Francie, mražené pocházejí z Velké Británie.
Hřebenatka kuchyňská je největším druhem z evropských hřebenatkovitých – průměr lastur dosahuje až 17cm. Na ploché lastuře jsou ostrohranná žebra, na vypouklé lastuře zaoblená žebra. Ouška jsou žebrovaná, symetrická.
Maso těchto hřebenatek je vhodné ke smažení nebo gratinování.
![](/_next/static/media/guy-transparent.e7ac599d.png?w=828&q=75)
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
![](/_next/static/media/guy-transparent3.409405ec.png?w=828&q=75)
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.