Svíčková

Svíčková je nejdražší částí hovězího masa. Nachází se pod roštěncem, z druhé strany kosti. Pravá svíčková – filet je vnitřní bederní svalovina bez obratlů a pánevní kosti. Maso je zbavené tukových tkání, podíl tuku je jen 3-4,5%. Jedná se o velice libové maso. Hovězí svíčková nakrájená napříč vlákny na medailonky nebo na steaky je vhodná k přípravě minutek. Lze ji i pošírovat nebo upéct vcelku. Připravená na smetaně je velmi oblíbená v české kuchyni.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.