Tvaroh

TVAROH je čerstvý sýr původem z Německa.

Vzhled, chuť, vůně…

Tvaroh je krémová hmota bílé barvy. Balí se do vzduchotěsně uzavřených nádobek z umělé hmoty o obsahu 250 g, 500 g, někdy i 1 kg. Chuť tvarohu je nakyslá, neutrální.

Výroba

Tvaroh se vyrábí z pasterizovaného a odtučněného kravského mléka, které se sráží bakteriemi kyseliny mléčné. Hmota se odstřeďuje, aby se syrovátka lépe oddělila. Obsah vody je stále 80 %. Poté se tvaroh tře, aby získal krémovou konzistenci.

Netučný tvaroh je ihned připraven k balení, do polotučného a tučného se ještě přidává smetana k dosažení potřebného obsahu tuku.

Použití Tvarohu v gastronomii

Výborně se hodí k přípravě pomazánek, promíchaný s bylinkami. Je součástí zálivek na různé saláty, přidává se i do sladkých pokrmů.

Dostupnost a skladování

Je běžně k dostání v obchodech s potravinami a v supermarketech.

Tvaroh lze i po otevření uchovat několik dní v chladničce.

 

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.