Kuchařův rádce

Zelenina Pečení
 

Nabízíme vám nejrůznější rady, tipy a triky, kterými si usnadníte vaření. Jsou od předních kuchařů minulosti i současnosti, ale také od laiků. Všechny byly vyzkoušeny v praxi a fungují! Ušetříte s nimi nejen čas, ale v mnoha případech i finance, a váš pobyt v kuchyni se stane víc zábavou, než nutností.

Chléb vám v chlebníku vydrží déle čerstvý, když do něj přidáte rozkrojené jablko.
Nastrouhejte jablka a posypte je trochou skořice. Přidejte rozinky, ořechy a mandle. Pochutnáte si!
Čerstvě nastrouhaná či jiným způsobem upravená jablka nezhnědnou, pokapeme-li je trochou citrónové šťávy.
Potřebujete rychle mít nastrouhaná jablka? Zbavte je slupky a jádřinců. Dejte do misky a začněte je pomocí šťouchadla zpracovávat.
Sladký mrkvový salát s jablkem zakápněte sirupem a trochou pomerančové šťávy, bude chutnat excelentně.
Do palačinkového těsta přidejte nastrouhané jablko. Palačinky budou bezchybné.
Aby se jablka při pečení nescvrkla a nezhnědla, potřeme je před pečením máslem či olejem.
Použijete-li více pepře, nakrájejte dvě jablka na větší kousky, přidejte je do jídla a krátce povařte.
Jak zmírníme pepřovou ostrost pokrmu? Do pokrmu přidáme na kostky nakrájené jablko a povaříme. Chuť pepře se zmírní.
Před přípravou jablečného koláče nechte nakrájená jablka 30 minut naložená v bílém víně nebo jablečném moštu. Koláč bude krásně vonět.
Pokud často a rádi pečete jablečné koláče, nalože jablečné plátky do bílého vína. Koláč bude krásně vonět a taky chutnat.
Koupili jste nedozrálé kiwi a chcete, aby bylo rychle zralé? Kiwi vložte společně s jablkem do mikrotenového sáčku. Jablko uvolní etylen, který urychlí zrání kiwi.