Kuchařův rádce

Rajčata
 

Nabízíme vám nejrůznější rady, tipy a triky, kterými si usnadníte vaření. Jsou od předních kuchařů minulosti i současnosti, ale také od laiků. Všechny byly vyzkoušeny v praxi a fungují! Ušetříte s nimi nejen čas, ale v mnoha případech i finance, a váš pobyt v kuchyni se stane víc zábavou, než nutností.

Nemáte doma rum a potřebujete naložit například rozinky? Místo rumu lze použít třešňový likér.
Milujete chuť malin, uvařte si z nich marmeládu. Nezapomeňte však na scezení peciček.
Aby třešně nebo višně neklesaly na spodek moučníku, obalíme je před vložením do těsta v hrubé mouce.
Umixujte z jahod či banánů ovocný koktejl. Zaženete hlad a pochutnáte si!
Rozinky před vmícháním do těsta nebo do tvarohové hmoty lehce poprášíme polohrubou moukou. Neklesnou při pečení na dno koláče.
Nejste zrovna příznivcem rozinek na koláčích nebo v jiných jídlech? Ochutnejte třeba rozinky v čokoládě nebo je namočte do karamelu.
Nechutnají vám v koláči rozinky namočené v rumu? Vsaďte na třešňový likér nebo mandlový.
Nebojte se rozinek a dejte je třeba i do slaných salátů. Výsledek je opravdu velmi chutný.
Dezerty i koláče zvýrazníte díky rozinkám namočeným v rumu.
Neradi jíte olivy, ze kterých musíte vyndávat pecku? Chytrým pomocníkem vám může být odpeckovač třešní.
Kdo by si nedal šípkový čaj? Vždy nezapomeňte pod šípky klást pečící papír, aby se nepřilepily k pekáči.
Připravte si domácí marmelády podle libosti. Lesní plody, jahody a jiné ovoce uvařte a vyrobte si z něj oblíbenou marmeládu. Bude chutnat skvěle.
Mnohem rychleji vám půjde vypeckování třešní díky vypeckovávači. Tohoto šikovného pomocníka se vám určitě vyplatí mít doma, už kvůli ušetřenému času.
Namočte rozinky do citronové šťávy na 20 minut.
Myslíte si, že je vypeckovávač na třešně nebo višně pro vás zbytečně drahý? Zkuste si poradit obyčejnou škrabkou na brambory. Vypeckovat třešně můžete díky špičatému konci škrabky krouživým pohybem, pecka zůstane v drážce.