Kuchařův rádce

Kynuté Příprava
 

Nabízíme vám nejrůznější rady, tipy a triky, kterými si usnadníte vaření. Jsou od předních kuchařů minulosti i současnosti, ale také od laiků. Všechny byly vyzkoušeny v praxi a fungují! Ušetříte s nimi nejen čas, ale v mnoha případech i finance, a váš pobyt v kuchyni se stane víc zábavou, než nutností.

Pokud vám přijde šunkový salám v listovém těstě nevýrazný, spolehněte se na anglickou slaninu.
Vylepšete si bramboráky trochou rumu a nastrouhané housky. Bramborák nebude mastný a překvapí vás křupavou kůrkou.
Chcete potěšit vaše malé děti? Udělejte jim z bramborového těsta na knedlíky placky. Tvary jsou skutečně na vaší fantazii. Uvidíte, že děti snědí mnohem více a ještě k tomu budou spokojené.
Buchty budou krásně nadýchané a vláčné, přidáme-li do těsta jeden nastrouhaný vařený brambor.
Vezměte listové těsto, nakrájejte je na malé plátky, posypte semínky, posolte a dejte péct.
Pečete často koláče ze strouhaných jablek a najednou se vám zdá, že je těsto příliš husté? Přidejte do něj trochu mléka.
Snažili jste se někdy o vánočku, tak aby byla pěkně upletená a v troubě se vám "nerozjela"? Vezměte pár špejlí a ve spojích je pořádně propíchněte skrz vánočku. Udrží tak svůj tvar a bude skvěle vypadat.
Přidejte do těsta pouze žloutky, budete nadšeni jejich chutí.
Přemýšlíte, jak odstraníte přischlé těsto na pracovní desce? Spolehněte se na obracečku.
Zalijte kakao horkým mlékem, poté nalijte do těsta. Kakao bude rázem tmavší.