Kuchařův rádce

Mléko Omáčky
 

Nabízíme vám nejrůznější rady, tipy a triky, kterými si usnadníte vaření. Jsou od předních kuchařů minulosti i současnosti, ale také od laiků. Všechny byly vyzkoušeny v praxi a fungují! Ušetříte s nimi nejen čas, ale v mnoha případech i finance, a váš pobyt v kuchyni se stane víc zábavou, než nutností.

Drobenkový koláč bude mnohem chutnější, pokud jej po upečení přizdobíme smetanou nebo rozpuštěným máslem.
Pokud se vám náhodou rozlomí koláč, nebojte se ho dát do trouby, pořádně potřít marmeládou a dopéci.
Pro nadýchanost koláče, bábovky nebo buchty vlijte do těsta tři lžíce horké vody.
Po upečení koláče nebo moučníku s drobenkou, jej nezapomeňte pokropit ihned po upečení studenou vodou. Drobenka pak bude báječně křehká.
Připravte makovou náplň lepší než ji mají v pekárnách. Zamíchejte do máku pár lžiček medu, mléka a moučkového cukru. Nechte povařit a nanášejte na koláče.
Opražte kokos na teflonové pánvi a ozdobte s ním buchty, dorty a jiné pochoutky. Nebojte se jej dát třeba i do nějaké náplně. Budete mít aromatičtější vůni a lepší vzhled.
Nebojte se ozdobit různé dobroty ořechy. Pokud víte, že na ně nikdo z rodiny nemá alergii, ozdobte s nimi koláče i slané tyčinky.
Při přípravě koláče se šťavnatým ovocem používejte vyšší plech, tím zabráníte vytečení šťávy do trouby.
Pokud chceme rozmrazit koláče, nikdy je nedáváme například do mikrovlnné trouby, ale necháme samovolně rozmrazit při pokojové teplotě. Jedině tak neztvrdnou a neokorají.
Dezerty i koláče zvýrazníte díky rozinkám namočeným v rumu.