Kuchařův rádce

Konzervování Zelenina
 

Nabízíme vám nejrůznější rady, tipy a triky, kterými si usnadníte vaření. Jsou od předních kuchařů minulosti i současnosti, ale také od laiků. Všechny byly vyzkoušeny v praxi a fungují! Ušetříte s nimi nejen čas, ale v mnoha případech i finance, a váš pobyt v kuchyni se stane víc zábavou, než nutností.

Potřebujete dát rajčata do pokrmu, ale zjistili jste, že doma čerstvá nemáte? Použijte oloupaná rajčata v konzervě.
Nechejte přezrálá rajčata ve vodě s ledem, ztuhnou a poté je snadněji nakrájíte.
Zabalte je do papírů nebo novin a vložte na nějaké teplé, ale tmavé místo. Nesmí tam být však vlhko! Jinak zplesniví.
Rajčata na světle nedozrají, jen změknou. Aby rajčata dozrála, vložíme je do bedýnky a odneseme na tmavé místo bez oken. K rychlení dozrání pomůže jablko přiložené k rajčatům.
Odstraňte zápach z ledničky, mrazničky nebo mikrovlnky pomocí rajčatové šťávy.
Okurky a květák neskladujeme společně s rajčaty. Plyn, který rajčata vylučují, kazí ostatní druhy zeleniny.