Kuchařův rádce

Bylinky Maso
 

Nabízíme vám nejrůznější rady, tipy a triky, kterými si usnadníte vaření. Jsou od předních kuchařů minulosti i současnosti, ale také od laiků. Všechny byly vyzkoušeny v praxi a fungují! Ušetříte s nimi nejen čas, ale v mnoha případech i finance, a váš pobyt v kuchyni se stane víc zábavou, než nutností.

Vezměte listové těsto, nakrájejte je na malé plátky, posypte semínky, posolte a dejte péct.
Pečete-li rádi z listového těsta, máme pro vás skvělý tip. Nemusíte plech ničím vymazávat, stačí, když jej omyjete ledovou vodou.
Aby bylo listové těsto po upečení nadýchané, propíchneme každý kousek pečiva na několika místech vidličkou. Po upečení těsto nezplihne.
Pokud vás již nudí jablkový závin, vsaďte na pudingový závin se skořicí. Můžete přidat jablka.
Pokud pečete koláč z listového těsta, nevymazávejte plech tukem. Postačí voda.
Listové těsto nakrájejte na proužky, vytvarujte z nich kremrole a upečte. Ušlehejte z bílků a cukru náplň a polijte je třeba čokoládou. Uvidíte, že budou velice chutné a dobré.
Pokud pořádáte nějakou oslavu a chcete nabídnout hostům kvalitní jídlo, utvořte z listového těsta tzv. „šneky“. Zabalíte listové těsto potřené nádivkou do ruličky, upečete a svisle nakrájíte. Můžete použít klidně i špenát.
Naplňte listové těsto oblíbenou náplní a vložte je do toustovače. Rychle bude hotovo.
Pokud rádi pečete šneky z listového těsta, natřete těsto místo kečupu plnotučnou hořčicí.