Kuchařův rádce

Ovoce Jak nakupovat
 

Nabízíme vám nejrůznější rady, tipy a triky, kterými si usnadníte vaření. Jsou od předních kuchařů minulosti i současnosti, ale také od laiků. Všechny byly vyzkoušeny v praxi a fungují! Ušetříte s nimi nejen čas, ale v mnoha případech i finance, a váš pobyt v kuchyni se stane víc zábavou, než nutností.

Rozmíchejte moučkový cukr v mléce, poleva bude lesklá a krásně bílá.
Potřebujete do oblíbené omáčky smetanu, ale zapomněli jste ji koupit? Smetanu nahraďte mlékem, do kterého přidejte kousek másla, či oleje. Mléko dostane smetanovou konzistenci.
Oschlé sýry namočíme na několik hodin do mléka. Změknou a daleko lépe se krájí.
Zalijte kakao horkým mlékem, poté nalijte do těsta. Kakao bude rázem tmavší.
Křupavější kůrky u husí pečeně dosáhnete tak, když husu přes noc namočíte do mléka.
Připravte makovou náplň lepší než ji mají v pekárnách. Zamíchejte do máku pár lžiček medu, mléka a moučkového cukru. Nechte povařit a nanášejte na koláče.
Müsli servírujte s mlékem, smetanou nebo bílým jogurtem, skvěle se zasytíte.
Před obalením ponořte rybu do osoleného mléka. Docílíte tím nejen lepší chuti, ale ryba bude mít zlatý nádech.
Jestliže se vám palačinky trhají, je to velkým množstvím cukru. Přidejte do nich mléko, mouku a vejce.
Nechcete, aby se vám tvaroh na koláčích roztekl? Přidejte do tvarohu puding a méně mléka. Uvidíte, že udrží svoji konzistenci, kterou potřebujete.
Aby se pudink v hrnci nepřipálil, vymažte dno hrnce máslem.
Zlatého nádechu cibule docílíte tím, že ji před tepelnou úpravou ponoříte do mléka.