Kuchařův rádce

Těsta Uzeniny
 

Nabízíme vám nejrůznější rady, tipy a triky, kterými si usnadníte vaření. Jsou od předních kuchařů minulosti i současnosti, ale také od laiků. Všechny byly vyzkoušeny v praxi a fungují! Ušetříte s nimi nejen čas, ale v mnoha případech i finance, a váš pobyt v kuchyni se stane víc zábavou, než nutností.

Aby cibule neplesnivěla a zůstala jí pořád skvělá chuť. Stačí, když ji před tím, než ji vložíte do lednice, pomažete máslem nebo olejem a dáte do alobalu.
Aby vám neslzely oči, dejte cibuli na chvíli do mrazáku.
Jestliže nespotřebujeme veškeré feferonky, můžeme je vyskládat do zavařovacích sklenic, které zalijeme octem a důkladně uzavřeme. Takto feferonky uložíme do chladničky, kde vydrží několik týdnů.
Máte-li nadbytek brambor, nakrájejte je na proužky a uschovejte v mrazáku. Domácí hranolky budou chutnat úžasně.
Koupili jste skvělý křen a chcete jej uchovat? Nakrájejte jej na menší kousky a vložte do mrazáku.
Pořídili jste v akci mrkev a nechcete, aby vám brzy zvadla? Odstřihněte ji nať, uvidíte tu změnu.
Zavařujete červené zelí? Přidejte do láku také trochu octa, barva bude stále stejná.
Brambory nezezelenají, když je budete přikrývat tak, aby se k nim nedostalo světlo.
Zavařovat ovoce nebo zeleninu v mikrovlnce je velice prosté a navíc ušetříte. Stačí pouhý 1KW a vy máte zavařeninu se skvělou barvou.
Přerostlé okurky nakrájejte na větší plátky-řezy. Klasicky je zalijte nálevem a uvařte jako normální nakládačky. Můžete je potom použít do bramborového salátu nebo na jednohubky a pomazánky.
Uložte zbylou zeleninu do mrazáku a použijte ji později do polévky nebo jiných pokrmů.