Kuchařův rádce

Nakládání do oleje Grilování
 

Nabízíme vám nejrůznější rady, tipy a triky, kterými si usnadníte vaření. Jsou od předních kuchařů minulosti i současnosti, ale také od laiků. Všechny byly vyzkoušeny v praxi a fungují! Ušetříte s nimi nejen čas, ale v mnoha případech i finance, a váš pobyt v kuchyni se stane víc zábavou, než nutností.

Pečené maso nezapomeňte krájet cca 15 minut po upečení, jinak by z masa vytekla šťáva.
Přidejte do trojobalu při obalování řízků likér či koňak. Strouhanka se lépe přichytne a chuť bude znamenitá.
Dejte maso a marinádu do sáčku a nechte hezky péct. Spotřebujete mnohem méně tuku, než kdy jindy.
Sůl zásadně do masa vtíráme rukou, solíme vždy až před tepelnou úpravou, protože solení podporuje vytékání šťávy.
Připravte marinádu a naložte maso na grilování. Použijte červenou papriku, hořčici, olej a další koření podle chuti, Nechte v něm maso delší dobu naložené. Sami poznáte, že je to o něčem jiném.