Kuchařův rádce

Zelí
 

Nabízíme vám nejrůznější rady, tipy a triky, kterými si usnadníte vaření. Jsou od předních kuchařů minulosti i současnosti, ale také od laiků. Všechny byly vyzkoušeny v praxi a fungují! Ušetříte s nimi nejen čas, ale v mnoha případech i finance, a váš pobyt v kuchyni se stane víc zábavou, než nutností.

Přejete si šťavnatější karbanátky? Přidáním dvou kusů vařené nastrouhané mrkve do 1kg mletého masa toho jistě docílíte.
Chcete krásně spojit sekanou? Spolehněte se na syrové brambory, které budou najemno nastrouhané.
Pečené maso nezapomeňte krájet cca 15 minut po upečení, jinak by z masa vytekla šťáva.
Nahraďte třetinu mletého masa nastrouhanou mrkví. Kalorická hodnota se o mnoho sníží.
Sekaná z mletého masa se vám při pečení už nikdy nebude rozpadat, stačí přidat bramborovou moučku.
Sůl zásadně do masa vtíráme rukou, solíme vždy až před tepelnou úpravou, protože solení podporuje vytékání šťávy.