Kuchařův rádce

Saláty Zelenina
 

Nabízíme vám nejrůznější rady, tipy a triky, kterými si usnadníte vaření. Jsou od předních kuchařů minulosti i současnosti, ale také od laiků. Všechny byly vyzkoušeny v praxi a fungují! Ušetříte s nimi nejen čas, ale v mnoha případech i finance, a váš pobyt v kuchyni se stane víc zábavou, než nutností.

Cukety nenechejte vypotit a ihned je osmažte, budou mnohem křupavější a bez daleko více tuku.
Při smažení větších cuket vykrojte semínka pomocí vykrajovátka ve tvaru kolečka.
Pustili jste se do okurkového salátu a nemáte dostatek okurek? Nastrouhejte do salátu pár cuket.
Udělejte si zeleninový řízek v podobě cukety. Vezměte cuketu, nakrájejte a lehce propíchejte vidličkou, obalte v klasickém trojobalu a pak usmažte na rozpáleném oleji.
Před samotným smažením cukety oloupejte a nakrájejte na kolečka. Ty pak posolte a vyčkejte, až se "vypotí". Smažení pak nebude problémem.