Čekanka zadělávaná

Celkový čas:
40 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
30 minut

Ingredience

Počet porcí
600 g
Čekanka
0,5 ks
Cibule
30 g
Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka
Muškátový květ
1 špetka
Pepř černý mletý
5 g
Petržel - nať
0,5 kávová lžička
Sůl
40 g
Tuk

Postup

1

Čekanku zbavíme ovadlých listů, rozkrojíme ji podélně na dva díly a v několika vodách vypereme. V osolené vodě ji dusíme do poloměkka. Čekanku vyjmeme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na nudličky.

2

Z másla, sádla, jemně nakrájené cibule, nasekané petrželky a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem tak, aby vznikla hustší omáčka. Povaříme ji, vložíme čekanku, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme špetku muškátu a krátce povaříme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 148 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 13 g
Tuky 10 g
Uhlovodany 7 g
Cholesterol 9,5 mg
Draslík 346,3 mg
Sodík 115,9 mg
Vláknina 10 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 7,5 mg
Vitamín E 0,1 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 0,6 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz