Čekanka zadělávaná
- Celkový čas:
- 40 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 30 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 600 g
- Čekanka
- 0,5 ks
- Cibule
- 30 g
- Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 špetka
- Muškátový květ
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 5 g
- Petržel - nať
- 0,5 kávová lžička
- Sůl
- 40 g
- Tuk
Postup
1 | Čekanku zbavíme ovadlých listů, rozkrojíme ji podélně na dva díly a v několika vodách vypereme. V osolené vodě ji dusíme do poloměkka. Čekanku vyjmeme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. |
2 | Z másla, sádla, jemně nakrájené cibule, nasekané petrželky a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem tak, aby vznikla hustší omáčka. Povaříme ji, vložíme čekanku, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme špetku muškátu a krátce povaříme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 148 kcal |
Bílkoviny | 2 g |
Sacharidy | 13 g |
Tuky | 10 g |
Uhlovodany | 7 g |
Cholesterol | 9,5 mg |
Draslík | 346,3 mg |
Sodík | 115,9 mg |
Vláknina | 10 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 7,5 mg |
Vitamín E | 0,1 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 0,6 mg |
Komentáře a hodnocení