Cafe de olla
- Celkový čas:
- 25 minut
- Doba přípravy:
- 5 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 115 g
- Cukr třtinový
- 50 g
- Káva mletá
- 4 ks
- Skořice celá
- 1 l
- Voda pitná
Postup
1 | Do hrnce dáme vodu, skořici, cukr a zahřejeme, občas promícháme, aby se cukr rozpustil, pak přivedeme k varu. Vaříme asi 20 minut, až sirup o čtvrtinu ubyde. |
2 | Do sirupu přidáme mletou kávu a důkladně promícháme, pak znovu přivedeme k varu. Sejmeme z ohně, zakryjeme a necháme 5 minut stát. |
3 | Kávu přecedíme přes filtr nebo jemné sítko, nalijeme do šálků a ihned podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 253 kcal |
Bílkoviny | 2 g |
Sacharidy | 70 g |
Tuky | 1 g |
Uhlovodany | 70 g |
Cholesterol | 0,0 mg |
Draslík | 516,0 mg |
Sodík | 32,4 mg |
Vláknina | 48 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 1,5 mg |
Vitamín E | 1,1 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 4,1 mg |
Komentáře a hodnocení