Králík v cibulové omáčce

Celkový čas:
80 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
60 minut

Ingredience

Počet porcí
1 ks
Cibule
1000 g
Králičí maso
1 polévková lžíce
Olej rostlinný
0,5 šálek
Pažitka
0,5 šálek
Petržel - nať
1 ks
Pórek
0,5 kávová lžička
Sůl mořská

Postup

1

Králíka očistíme, omyjeme a naporcujeme. Maso posypeme nasekanými bylinkami, mírně osolíme, necháme chvíli odpočinout.

2

Oloupanou cibuli a omytý pórek nadrobno nakrájíme a necháme zesklovatět na lžíci oleje. Podlijeme trochou vody a podusíme. Potom zeleninu rozmixujeme, přidáme porce králíka, podlijeme a dusíme v troubě pod pokličkou do měkka.

Nutriční hodnoty

Kalorie 431 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 19 g
Tuky 15 g
Uhlovodany 19 g
Cholesterol 142,5 mg
Draslík 1 g
Sodík 377,9 mg
Vláknina 8 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 1,5 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 88,5 mg
Vitamín E 0,9 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 7,9 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz