Králík v cibulové omáčce
- Celkový čas:
- 80 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 60 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 ks
- Cibule
- 1000 g
- Králičí maso
- 1 polévková lžíce
- Olej rostlinný
- 0,5 šálek
- Pažitka
- 0,5 šálek
- Petržel - nať
- 1 ks
- Pórek
- 0,5 kávová lžička
- Sůl mořská
Postup
1 | Králíka očistíme, omyjeme a naporcujeme. Maso posypeme nasekanými bylinkami, mírně osolíme, necháme chvíli odpočinout. |
2 | Oloupanou cibuli a omytý pórek nadrobno nakrájíme a necháme zesklovatět na lžíci oleje. Podlijeme trochou vody a podusíme. Potom zeleninu rozmixujeme, přidáme porce králíka, podlijeme a dusíme v troubě pod pokličkou do měkka. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 431 kcal |
Bílkoviny | 54 g |
Sacharidy | 19 g |
Tuky | 15 g |
Uhlovodany | 19 g |
Cholesterol | 142,5 mg |
Draslík | 1 g |
Sodík | 377,9 mg |
Vláknina | 8 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 1,5 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 88,5 mg |
Vitamín E | 0,9 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 7,9 mg |
Komentáře a hodnocení