Boeuf à la ficelle
- Celkový čas:
- 30 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 4 polévková lžíce
- Hořčice
- 800 g
- Hovězí svíčková
- 2500 ml
- Hovězí vývar základní
- 4 ks
- Okurky nakládané
- 1 špetka
- Sůl
Postup
1 | Hovězí maso v celku svážeme nití tak, aby zůstaly dvě delší nitě volné, na nich se pak maso zavěsí do hrnce. |
2 | Do velkého kastrolu nalijeme vývar a přivedeme ho k varu. Vložíme maso na niti, kterou upevníme na poklici. |
3 | Když dosáhneme bodu varu, zmírníme teplotu a vaříme asi 12–20 minut. Maso by mělo zůstat uvnitř růžové. |
4 | Maso vyjmeme a nakrájíme, na každý talíř přidáme hrubou sůl, hořčici a nakládanou okurku. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 400 kcal |
Bílkoviny | 60 g |
Sacharidy | 15 g |
Tuky | 2 g |
Uhlovodany | 12 g |
Cholesterol | 84,0 mg |
Draslík | 1 g |
Sodík | 6 g |
Vláknina | 9 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 1,3 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 5,9 mg |
Vitamín E | 1,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 6,2 mg |
Komentáře a hodnocení