Boeuf à la ficelle

Celkový čas:
30 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
20 minut

Ingredience

Počet porcí
4 polévková lžíce
Hořčice
800 g
Hovězí svíčková
2500 ml
Hovězí vývar základní
4 ks
Okurky nakládané
1 špetka
Sůl

Postup

1

Hovězí maso v celku svážeme nití tak, aby zůstaly dvě delší nitě volné, na nich se pak maso zavěsí do hrnce.

2

Do velkého kastrolu nalijeme vývar a přivedeme ho k varu. Vložíme maso na niti, kterou upevníme na poklici.

3

Když dosáhneme bodu varu, zmírníme teplotu a vaříme asi 12–20 minut. Maso by mělo zůstat uvnitř růžové.

4

Maso vyjmeme a nakrájíme, na každý talíř přidáme hrubou sůl, hořčici a nakládanou okurku.

Nutriční hodnoty

Kalorie 400 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 15 g
Tuky 2 g
Uhlovodany 12 g
Cholesterol 84,0 mg
Draslík 1 g
Sodík 6 g
Vláknina 9 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 1,3 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 5,9 mg
Vitamín E 1,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 6,2 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz