Benátská vejce
- Celkový čas:
- 15 minut
- Doba přípravy:
- 5 minut
- Doba vaření:
- 10 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 ks
- Cibule
- 80 g
- Máslo čerstvé
- 0,3 ks
- Salát hlávkový
- 4 ks
- Vejce slepičí
- 0,5 l
- Voda pitná
Postup
1 | Vejce vložíme do vařící vody a vaříme 3-4 minuty. Vyjmeme je, zchladíme a oloupeme. Na talířích vejce ostrým nožem rozpůlíme. |
2 | Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli osmahneme na másle dorůžova. Na každou polovinu vejce dáme trochu osmažené cibule a pokapeme ji rozpuštěným máslem. |
3 | Podáváme na listech omytého hlávkového salátu. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 242 kcal |
Bílkoviny | 8 g |
Sacharidy | 3 g |
Tuky | 22 g |
Uhlovodany | 3 g |
Cholesterol | 269,3 mg |
Draslík | 114,2 mg |
Sodík | 87,2 mg |
Vláknina | 1 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 1,9 mg |
Vitamín E | 0,6 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 23,3 mg |
Komentáře a hodnocení