Benátská vejce

Celkový čas:
15 minut
Doba přípravy:
5 minut
Doba vaření:
10 minut

Ingredience

Počet porcí
1 ks
Cibule
80 g
Máslo čerstvé
0,3 ks
Salát hlávkový
4 ks
Vejce slepičí
0,5 l
Voda pitná

Postup

1

Vejce vložíme do vařící vody a vaříme 3-4 minuty. Vyjmeme je, zchladíme a oloupeme. Na talířích vejce ostrým nožem rozpůlíme.

2

Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli osmahneme na másle dorůžova. Na každou polovinu vejce dáme trochu osmažené cibule a pokapeme ji rozpuštěným máslem.

3

Podáváme na listech omytého hlávkového salátu.

Nutriční hodnoty

Kalorie 242 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 3 g
Tuky 22 g
Uhlovodany 3 g
Cholesterol 269,3 mg
Draslík 114,2 mg
Sodík 87,2 mg
Vláknina 1 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 1,9 mg
Vitamín E 0,6 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 23,3 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz