Pikantní rajčatová salsa
- Celkový čas:
- 15 minut
- Doba přípravy:
- 15 minut
- Doba vaření:
- 0 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 4 ks
- Chilli paprička
- 1 ks
- Cibule
- 6 ks
- Koriandr čerstvý
- 2 špetka
- Pepř černý mletý
- 250 g
- Rajčata
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 50 ml
- Voda pitná
Postup
1 | Omytá rajčata nakrájíme na drobné kostky, cibuli oloupeme a nasekáme najemno a přidáme k rajčatům. |
2 | Čerstvé chilli papričky zbavíme semínek, opláchneme a nakrájíme nadrobno. Z omytých a okapaných stonků koriandru otrháme lístky a najemno nasekáme. Chilli papričky i koriandr přidáme k rajčatům, dochutíme solí a pepřem a důkladně promícháme. |
3 | Do mísy s rajčaty přilijeme asi 50 ml chladné vody a opět promícháme. |
4 | Salsu můžeme podávat ihned, nebo ji můžeme nechat uležet v chladničce. Nejčastěji se podává s grilovaným masem. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 33 kcal |
Bílkoviny | 2 g |
Sacharidy | 7 g |
Tuky | 0 g |
Uhlovodany | 7 g |
Cholesterol | 0,0 mg |
Draslík | 375,1 mg |
Sodík | 213,2 mg |
Vláknina | 4 g |
Vitamín A | 3 g |
Vitamín B6 | 0,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 32,3 mg |
Vitamín E | 1,2 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 0,9 mg |
Komentáře a hodnocení